Ankara Model Uçak Kulübü
 Tüm Forum
 Model Uçak
 LAZER VE CNC KESİM YAPILIR
 Sayfayı Yazdır  
Yazar Önceki Konu Konu Sonraki Konu  
rockfire
Yeni Üye

Gönderim: 11
Cevap: 16
Altın: 255
Gönderim Tarihi: -  23/12/2008  :  10:57:19 PM
ARKADAŞLAR ANKARADA LAZER VE CNC KESİM İŞLERİNİZ YAPILIR. BENDE MODEL UÇAK PLANLARI YOK AMA PLANI OLAN VE KESİME İHTİYACI OLAN ARKADAŞLARA YARDIMCI OLMAK İSTERİM.
İmza
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 24/12/2008 :  09:43:24 AM
KONUYLA İLGİSİ OLMAYAN LAZER KESİME BİR ÖRNEK. 

İmza Sayfa Başına Dön
nihat
Yeni Üye

Gönderim: 1
Cevap: 6
Altın: 105
Gönderim Tarihi: - 24/12/2008 :  11:21:11 AM

Selam Kaan kardeşim işimiz düşerse ararım yerini falan bildirirsen iyi olur

İmza Sayfa Başına Dön
mavix
Düzenli Üye

Gönderim: 182
Cevap: 187
Altın: 1865
Gönderim Tarihi: - 24/12/2008 :  5:37:42 PM

işyeri atresi ve kesim üçretleri nelerdir ? biraz daha bilgi verirsen iyi olur benim devamlı olarak lazer kesim yaptırdığım bir yer var belki fiyat olarak daha ucuz olursa neden kestirmeyelimki dowloand bölümündeki cessna malzemelerini getirsek biz kaca kesersi olu ? veya airbus modelini kaca kesersin ?

İmzaseversem aşık kızarsam katliyam olurSayfa Başına Dön
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 24/12/2008 :  6:45:58 PM
arkadaşlar fiyat olarak belli bir miktar hesaplamadık. daha önce kesim yapmadık ama piyasadan daha ucuza olacağına eminim. bizimiçinde tecrübe olacak. müzik sektörüne kesim ve oyma işi yapıyoruz zaten ve çok güzel işler çıkıyor. diyorum ki fiyatı siz belirleyin. gelin görüşelim tanışalım. en iyi fiyatı birlikte belirleyelim. adresimiz demetevlerde.. 0533 620 48 77 telefon numaram...
İmza Sayfa Başına Dön
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 25/12/2008 :  5:16:07 PM
Laser ve cnc kesim için aşağıdaki telefonu kullanabilirisniz.
Emin bey : 0532 523 20 99
İmza Sayfa Başına Dön
BARIS
Yönetici

Gönderim: 474
Cevap: 473
Altın: 5460
Gönderim Tarihi: - 27/12/2008 :  5:53:45 PM

Plan üzerinden, tarama yapıp dxf yada başka bir formata dönüştürüp, kesim yapabiliyor musunuz?

İmzaBarış OKAT 2.4ghzSayfa Başına Dön
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 28/12/2008 :  6:26:21 PM
plan üzerinden ancak scanerla tarama yaptıktan sonra corelde açıp yeniden çizmek lazım.  corelde çizdiğimiz herşeyide lazerde kesebiliriz. planınızı görmek lazım.. telefon numaramız  üstte yazılı . iyi çalışmalar...
İmza Sayfa Başına Dön
BARIS
Yönetici

Gönderim: 474
Cevap: 473
Altın: 5460
Gönderim Tarihi: - 31/12/2008 :  1:47:34 PM
Peki teşekkürler.
İmzaBarış OKAT 2.4ghzSayfa Başına Dön
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 05/01/2009 :  8:37:58 PM
arkadaşlar cessna 182 corel çizimi ekledim. bilginize...
İmza Sayfa Başına Dön
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 05/05/2009 :  11:26:30 PM
arkadaşlar 10*100 cm bir adet balsa lazer kesim için fiyatımız 5 tl dir. ilgilenen arkadaşlara duyurulur. herkese kırımsız uçuşlar dilerim...
İmza Sayfa Başına Dön
selim
Yönetici

Gönderim: 2636
Cevap: 41
Altın: 490
Gönderim Tarihi: - 15/05/2009 :  12:26:48 PM
Ben dün emin ve kaan beyleri aradım, çok detaylı olmasa bile emin beyin yanindaki bir arkadaş ile konuştum. 

Ben derim ki bu lazer kesim isini biraz gelistirelim herkes daha kolay daha buyuk ve daha düzgün uçak yapsın.

Ben bilgisayardan cok fazla anlamam, bu lazer cihazlarindan da anlamam, bos bir vaktimde bilgisayarla beraber rockfire arkadaşımızı ziyarete gidip konuyu cözmeye calışacağım. Yardımı ve katkısı olan arkadasların basımız uzerinde yeri vardır.

Çözmeye çalışacağım konu şu. Anladığım kadarı ile, bu lazer cihazları korelde çizilmiş cdr formatı okuyor veya bu formatı gereken formata çevirebiliyor.
Dolayısı ile elimizdeki vektörel planları corel cdr'ye çevirecek bir yol lazım. 
Bende vektörel olarak adobe (pdf) ve otoked (autocad, dwg,dxf) uçak planları mevcut. İyi planları ancak adobe olarak internette bulabiliyorsunuz. ben bulduğum pdf formatındaki (vektörel olması lazım, taranmış olmayacak, taranmış pdf olanlar iyi çevrilmiyor) iyi planların bazılarını otoked formatına çevirmeyi başardım. şu anda top flite'ın "piper arrow" ve  "stinson reliant" parçalarının (www.top-flite.com) dxf veya dwg formatında çizimleri hazır.bunları el kitaplarındaki şekillerden pdf-dxf çevirisi ile yaptım, siz de yapabilirsiniz çok zor değil yanlız temizlik düzeltme ve ölçeklendirmeniz lazım. Bu konuda teknik bir arkadaş daha iyi anlatabilir belki.

Benim daha önce gördüğüm lazer 1500-2000 W'lık idi ve dxf formatı okuyordu, şimdi bozukmuş. 
Bu korel okuyan lazerler sanıyorum 40-50 watlık küçük lazerler. Bizim klübün orada da bir lazerciye gittim, o da corelde çizim istedi. Ulusta başka bir arkadaşa kestirenler de bana otoked olmuyor, kendileri yeniden çizip kestiler dedi.

Ben bu işte bir gariplik olduğunu düşünüyorum. Normal olarak bir lazer cihazı dwg, dxf, cdr, tiff, jpg, gif, vs,vs yani bir lazer plotter veya yazıcı, neyi okuyorsa , veya bitmap veya vektörel olan heşeyi okuması lazım diye düsünüyorum. Yanılıyormuyum acaba?!!!!!

Neyse bilen varsa birşeyler söyler, benim konuştuğum iki arkadaş korel yani cdr lazım dedi. Eğer bu hakikaten böyle ise, elimizdeki dxf, dwg veya pdf formatındaki planları cdr'ye çevirmemiz lazım, ve ben bunun nasıl yapılacağını bilmiyorum. Üstelik korel de bilmiyorum, korel programını indirdim, ama bilmeyince bir ilerleme kaydedilmiyor.

Sorular:

1. Hakikaten küçük lazer kesicilerde sadece korel (cdr) mi çalışıyor?
2. pdf - cdr, veya dxf-cdr çevirimi nasıl yapılır?
3. Lazerlere pdf veya dxf okuyan program yüklenemez mi?
Bilenlere müteşekkir kalırız.

Bunları çözersek çok güzel uçaklar yapabiliriz

Saygı ve sevgiler

Selim

İmzaAnkara Model Uçak Kulübü Başkanı.Sayfa Başına Dön
selim
Yönetici

Gönderim Tarihi: - 18/05/2009 :  12:54:01 PM
Sevgili arkadaşlar,

Cumatrtesi günü ben iz müzüğe gittim, kaan ve emin beyler ile tanıştım bana birşeyler anlattılar anlattıkları şeyleri daha sonra çalıştım hazırlandım, şimdi bir deneme yaparak neticesini görmek lazım.
çalışmaların neticesi şu;
-korel, otoked'den dosya ithal edebiliyor, emin ve kaan bey bana şekillerin böyle gözükmesi lazım yoksa lazer kafası orada durup orayı yakıyor dediler. Kafanın orada durmasının sebebi neyse bilmiyorum ama bana göre orada durmasının o bahsedilen şekille alakası olmadığını düşünüyordum. Şu anda şekiller "böyle olması lazım" denen halde geldi, en azından ben öyle tahmin ediyorum ama onun şekillerle bir alakası yok sadece görüntü ile var, şimdi bir deneme yapmak lazım.

hadi hayırlısı diyoruz,

Ut, kanun vb satınalmak isteyen varsa iz müzüğe bir uğrasın, yeri de çok kolay.

Herkse sevgiler

Selim.
rockfire
Yeni Üye

Gönderim Tarihi: - 18/05/2009 :  7:28:02 PM
AUTOCAD DOSYLARIN CORELDE AÇILMASI…

Arkadaşlar autocad çizimi dosyları corelde açtığımızda çizgilerde kırıklıklar olduğu için lazer makineler kesimi tamamlayamıyor. Bu nedenle çizimlerin eksiksiz olması gerekiyor. Forumlarda araştırdığımda aşağıdaki çözüm yollarıyla karşılaştım. Denemek isteyen arkadaşlar için aşağıda bir çok seçenek mevcut. Eğer çözüm olduysa lütfen burada paylaşırsanız sevinirim…

ÇÖZÜM 1. AutoCAD de ki bir çizimi kusursuz olarak Corel'e (veya başka bir programa) aktarabilirsiniz. Öncelikle dairesel olan çizimler köşeli çıkmaması bu çizimlere yaklaşıp "RE" komutunu giriyoruz ve köşeli olmayan hatlar düzeliyor. Sonra "EXP" yani export komutunu giriyoruz ve karşımıza dosya kayıt penceresi çıkıyor. Bu pencerede dosya tipi olarak "M etafile (*.wmf)" yi seçiyoruz ve export yapmak istediğimiz çizim alanını seçiyoruz. "Enter" a bastığımızda dosya kaydedilmiş oluyor. Bu .wmf dosyasını Corel'e attığınızda AutoCAD de kinin aynısı çizim bizi bekliyor. Umarım birilerine yardımcı olabilmişimdir. Ayrıca AutoCAD ilgili her konuda yardımcı olabileceğimi düşünüyorum.

ÇÖZÜM 2. autocad deki dosyayı açın copyalayın olduğu gibi 2. corel drawx3 açın boş bir sayfa daha sonra edit+paste special yapın 4. açılan bir pencere olacak onda en alttakini seçin düzgün bir şekilde almış olursunuz. herhangi bir kırılma dökülme harf hatası olmaz. bazen karakterleri ingilizceye çevirme gibi sorunlar
Çıkıyor bunu denerseniz o sorunlarda kalmaz.

ÇÖZÜM 3. Öncelikle Gülsüme hanımın Çizimi autocad çizimi idi ve bana gönderdiğinde autocad ekran ayarı düşüktü ve bu gülsüme hanımı yanılttı ve corel atınca kırıklıklar oluştu. Bende Ekran ayarını (autocad için) Tools >> Options >> Display >> Display Resolution Ayarı 100 idi ve bunu 20000 yaptım ve autocad de farklı kaydet dedim dxf* formatında kaydedip corel atıyoruz işlemimiz bu kadar. En kestirme yolu budur ve Coreldraw da birleşik olan bu çizimi ungraup ediyoruz (CTRL+U)
Ve çizimimiz prüzsüz olarak açılacaktır arkadaşlar

ÇÖZÜM 4. Çizim AutoCAD'de açılır Çizim veya nesneler bir kısmı /Tümü işlem size ait Ctrl+Copy yapılır ve CorelDraw Ctrl+V Yapıştırılır Çizim Corele Taşındı Yapmanız gereken bir işlem daha var Çizim Grub olarak geleceği için gruptan çıkartmanız gerekiyor..
İmza Sayfa Başına Dön
selim
Yönetici

Gönderim Tarihi: - 26/05/2009 :  7:05:25 PM
Sevgili arkadaşlar, 

İlk denemeyi yaptık ve bir uçak parçalarını Emin beye lazerde kestirdik. Uçak Great Planes'in, Taylorcraft'ı. Uçağı detayını aşağıdaki adresten bulabilirsiniz, el kitabını indirirseniz içinde kesilen parçaları ve uçağın planını da görebilirsiniz.  

www.greatplanes.com/airplanes/gpma0155.html

1 uçaklık parçaların kesimi için aşağıdaki malzemeleri kullandık ve 3 uçaklık malzeme kestik;

- küçük bir parça (1/4 plaka) 5 mm balsa
- 3 plaka 3.0 mm balsa
- 2 plaka 2.5 mm balsa
- 200 x 300 mm ebadında 1.5 mm hafif kontraplak
- 400 x 600 mm ebadında 3.0 mm hafif kontraplak

Bazı parçalarda ufak tefek hatalar var ama bu güne kadar el ile kestiklerimizin yanında mükemmel.

1 uçaklık malzemelerin kesimi 35 YTL tuttu.

Bence teknik meseleler büyük oranda çözüldü ve bu operasyon ile birşeyler daha öğrendik. 

Bu iş daha iyi yapılabilir mi? Tabii ki, yanlız biraz daha vakit harcamak lazım.

Aslında şeytan dürtüyor ama uçak yapmamaya çalışıyorum. Bu Yaz biraz uçak uçurmak, uçak yapacaksam da büyük uçak yapmak istiyorum. Ama bu taylorcrafta senelerdir hayran idim, iki senedir de sipariş verip vermemeyi düşünüyordum sonunda yapabileceğim.

Diğer iki taneyi ne mi yapacağım.

35 YTL + 3 plaka 3 mm balsa + 3 Plaka 2.5 mm balsa + 200 x 300 mm ebadında 1.5 mm hafif kontra + 400 x 600 mm ebadında 3 mm hafif kontra karşılığında arzu edene vereceğim. 

Pazar sabahı AMUK'a gelip isteyen arkadaşlar parçaları alabilir. AMUK üyesi arkadaşlara inşaat konusunda hertürlü desteği de veririz.

Talep çok olursa başka türlü bir organizasyon da yapabiliriz. Ben bu tip işleri hiçbir zaman maddi kazanç için yapmadım ve bu amaçla yapılmasından da hoşlanmıyorum dolayısı ile bu organizasyondan benim bir menfaatim olmaz.

Ben henüz uçağın planını büyütmedim ama isteyen el kitabındaki sayfalardan bastırıp gerçek ölçüsüne kopyacılarda büyüterek getirebilir. 

Sevgiler,

Selim

satrun_1986
Yeni Üye

Gönderim: 1
Cevap: 6
Altın: 105
Gönderim Tarihi: - 28/07/2010 :  6:53:18 PM
selim bey ben ankarada oturuyorum bir airbus birde cessna çizimi kestirmek istiyorum adresinizi verebilirmisiniz telefonunuzu aldım birde adres alırsam demete gelicem hangi cadde olduğunu yazın ben bulurum iyi akşamlar
İmzaali osman karakoçSayfa Başına Dön
Geçiş Yap:

Yüklenme Süresi 0,438sn