Yaklaşık 1/24 orana denk gelen bir kanat boyunu seçtim.
Basit bir kaç noktası balsa ve kavak kontraplak olmak kaydıyla tamamen. strafordan yapıyorum.
Kanat ve gövde 5 cm. kalınlıkta yüksek yoğunlukta strafor. Kuyruk takımı 2cm strafor.
İlk denemeler için geçici olarak beyaz strafordan gövde yaptım. Daha sorna mavi sert olanla değişti.
Sağlamlık adına taş gibi ağır olmaması için çaba göstereceğim.:)
Motorlar KDA 20-20L İki tane. 2 ad. 40A esc. İki ad. 1500 mAh 3s lipo ve farklı 5 ad servo kullanılacak sanırım.
Düzenli Üye Gönderim: 152
Cevap: 157
Altın: 960
Gönderim Tarihi: - 25/06/2010 : 10:04:30 PM
BARIS yazdı:
Uçak şimdiden güzel görünüyor. Başarılı ve özenli bir çalışma olmuş. Eline sağlık.
Teşekkürler.
Eklediğim resimler geçen iki haftanın çalışmaları.
Model yaklaşık daha bir ay bitmeyecek sanıyorum.
Gönderim Tarihi: - 25/06/2010 : 11:17:23 PM
Gayet güzel omuş işallah uçuşuda bir okadar güzel olur insanın kendi yapmış olduğu uçağı uçurması çok güzel oluyor . Benimde kendi yapmış olduğum Dazler ve planını internetten indirdiğim- hotstuff3 isimli modellerle uçuyorum; üçüncüde yine planını internetten indirdiğim Cad kaos olacak fakat THK stoklarına balsaların girmesini bekliyorum. Kırımsız uçuşlar dilerim
Gönderim Tarihi: - 26/06/2010 : 08:05:08 AM
DUMAN yazdı:
Gayet güzel omuş işallah uçuşuda bir okadar güzel olur insanın kendi yapmış olduğu uçağı uçurması çok güzel oluyor . Benimde kendi yapmış olduğum Dazler ve planını internetten indirdiğim- hotstuff3 isimli modellerle uçuyorum; üçüncüde yine planını internetten indirdiğim Cad kaos olacak fakat THK stoklarına balsaların girmesini bekliyorum. Kırımsız uçuşlar dilerim
Bu modelde bende hayli balsa kullanacaktım aslında. Elimdeı ve THK stoklarında da balsa kalmaması işi biraz zora soktu diyebilirim.
Gönderim Tarihi: - 26/06/2010 : 11:45:02 AM
Çalışmalar çok güzel gidiyor. Motor bölümündeki havalandırma kanalları çok akıllıca düşünülmüş. Emeğinize sağlık. İnşallah sorunsuz bir şekilde uçtuğunu görme imkanımız da olur. Selamlar.
Gönderim Tarihi: - 26/06/2010 : 3:52:25 PM
Çok güzel duruyor, elinize sağlık. Modelin kendisi de çok güzel, uçuş foto ve videolarını merakla bekliyorum. Kırımsız uçuşlar.
Gönderim Tarihi: - 27/06/2010 : 1:10:30 PM
BARIS yazdı:
Çalışmalar çok güzel gidiyor. Motor bölümündeki havalandırma kanalları çok akıllıca düşünülmüş. Emeğinize sağlık. İnşallah sorunsuz bir şekilde uçtuğunu görme imkanımız da olur. Selamlar.
Teşekkürler.
Umduğumdan daha ağır çıkıyor. 1600-1800 gr. düşünürken 2400 gr. gibi oluyor.
Kanat yükü bu durumda 60gr/dm2 olacak . Biraz hızlı olmak zorunda görünüyor.
Gönderim Tarihi: - 27/06/2010 : 1:19:29 PM
yipyip yazdı:
Çok güzel duruyor, elinize sağlık. Modelin kendisi de çok güzel, uçuş foto ve videolarını merakla bekliyorum. Kırımsız uçuşlar.
Teşekkürler.
Servoları (aileron,rudder,elevatör ve ön tekerlek) ve pushrodları yerlerine taktım. Sadece flap servolarını konumlandırmak biraz zaman alacak gibi.
Gönderim Tarihi: - 30/06/2010 : 1:01:33 PM
BARIS yazdı:
Bu uçağa THK da satılan 4 palli mustang pervaneleri olur sanıyorum .
Yurt dışı alıveriş yaptığım siteden 3 pal normal ve kontra 8x6 pervane almıştım ama modelin üstüne takınca komik bir şekilde küçük kaldı...:)
9x6 4 pall vardı 2 tane. Ancak birini bulamadım. THK sitesine bakayım uygun ölçü ise sıparış veririm. Motorlara da fazla yüklenmek istemiyorum. Muadil pervane cetveli bulup incelemek gerek.