Bu gün akşam üzeri hava sakinleşti ve C160 pistte yer testlerinde başarılı oldu. Daha sonra uçuş denemesi de fena olmadı. videosu hazırlanınca ekleyeceğim:)
Ve uçuş öncesi prensesimle (torunum Alicia) C160 birlikte
Gönderim Tarihi: - 29/07/2010 : 11:43:51 AM
Uçak çok heybetli duruyor, insanın kendi uçağını kendisi yapması kadar güzel ve haz veren birşey yok. Umarım uçuşları da uçağın kendisi kadar güzel olur. Emeğinize sağlık.
Bravo tebrikler. Çok rahat ve dengeli uçuyor. İnişide oldukca yavaş.
Teşekkürler.
Bende bu kadar dengeli ve stabil uçuş beklemiyordum açıkcası.
Trim ayarı yapmama bile gerek kalmadı.
Üstelik model plandan çalışılmadı. Netten bulunmuş resimlerdeki oranlamalarla yaklaşık
1/24 ölçeğe yakın yapmaya çalıştım.
Kötü zemin nedneli panik kalkışı ve uçuşu sonrası modelin inişteki davranışı bana göre de harikaydı.
2.Kısımda devam etmeyi umuyorum.
-Model hakkettiği şekilde boyanacak
-Kanat köküne yakın flaplara kısmen ilişkilendirilecek uc flaplar kademeli olacak.
-Daha önce yapılmış ama ağır oldukları için uyglamaya almadığım KAPANIR-AÇILIR iniş takımlarını modelde yapacağım başka hafifletmelerin yerine kullanmayı düşünüyorum.(500gr. extradan katıyorlar)
-Paraşütle atılacak bir jeep, bir tank ve bir kaç asker için gerekenler yapılacak.
-Seyir fenerleri ve ışıklandırmaların gerçeğe uygun yapılmasına gayret edilecek
ben bile balsadan çalıştım 15 günde bitti...yok yok bi zafiyet görüyorum sanki..uçağın bazı yerleride simetrik olmamış sanırım birazdaha çalışmanız gerekecek sevgili hocam.azmin elinden bişey kaçmaz derler doğru demişler şaka bir yana güzel emeğin karşılığı, düşüncedeki zekayla birleşince uçurmasıda bir okadar keyifli olacaktır...tşk...
emekli olunca artık bende zamanımın her dakikasını model uçaklarıma ve yapımın aayıracağım.eee ilk önce ankaradaki evimin deposunda yıllardır yatan uçaklarımı alıp nolmuşlar diye bi bakmam gerekecek.bellimi olur barışında kafasını bi hayli şişiririm nasılsa ankarada........
EEE hadi hayırlısı, şu emekli olma işi yılan hikayesine döndü. Bu gidişle yaş haddinden kırmzı kart gösterip sahadan atacaklar.:) C160 için övgülere teşekkür ederim.
emekli olunca artık bende zamanımın her dakikasını model uçaklarıma ve yapımın aayıracağım.eee ilk önce ankaradaki evimin deposunda yıllardır yatan uçaklarımı alıp nolmuşlar diye bi bakmam gerekecek.bellimi olur barışında kafasını bi hayli şişiririm nasılsa ankarada........
Gönderim Tarihi: - 13/08/2010 : 11:15:37 PM
burada bi uçakta ben yaptım adı zıp zıp..kanat hariç her yeri sert köpük yani mantolamada kullanılanlardan..yahu alet in bi uçuşu var harbiden biraz komik anormallik balsadan yaptıgım kanatta..yerden fazla kosu yapmıyor ama zıplaya zıplaya gidiyor adıda zıpzıp oldu inerkende gazı kapayıp elivatore yükleniyorum yunus balığı gibi inip çıkıyor komedilik bi halde.tamamen uydurma bi uçak oldu anlıyacagınız.fotolarını ceker eklerim burayada.
* gövde uzunlugu : 60cm
* kanat uzunlugu : 80 cm (Cort mesafesi 20 cm./airfoil 2.5cm.)
* motor : 90W fırcasız
* ESC :25A
* Pil : 1600A lipo 2S
* Pervane : 8x3.8
TOPLAM AGIRLIK : 540 GR.