Sitenize yeni üye oldum , küçüklüğümden beri model uçak , mini helikopter yapıp onu uçurmak gibi bir hayalim var.Fakat bunları yapma konusunda hiçbir bilgim yok diyebilirim , yanlız öğrenmeyi çok istiyorum , internetde bu konu ile ilgili araştırmalar yapmaya başladım.
Sormak istediğim en önemli konu nereden başlamalıyım ? Ayrıca yapmaya başlarken ne gibi malzemelere ihtiyacım var ?
Tam olarak ne yapmak istediğimi sorarsanız , küçük bir helikopter yapıp onu uçurmak , sonra onu bir uzaktan kumanda aracılığıyla yönetmek.
Düzenli Üye Gönderim: 152
Cevap: 157
Altın: 960
Gönderim Tarihi: - 30/06/2010 : 09:24:06 AM
Uçacak ve radyo kontrollü bir helikopteri kendin yapamazsın.
O yüzden uygun bulduğun bit tanesini satın alman mantıklı.
Satın alıp kullanırken, neden kendin yapamayacağını da anlarsın.
Helikopter değilde uçak yapmak isterim dersen durum değişir. Yapabilir ve yardım alabilirsin.
Gönderim Tarihi: - 30/06/2010 : 1:14:54 PM
Aslında benim demek istediğim ille de helikopter değil , havada dursun ve kontrol edebileyim yeter , içimde böyle şeylere karşı çok büyük bir haves var , ayrıca benim gibi 2 arkadaşım daha bu konularla ilgilieniyor ve sürekli araştırma yapıyor.
Açıkçası dediğim gibi havada dursun ve kontrol edebileyim yeter , bunu istiyorum peki bunu yapabilirmiyim ?
Gönderim Tarihi: - 30/06/2010 : 2:04:59 PM
O zaman herhangi bir sıkıntı yok çözümleri sıralayayım
1.Kendi başınıza yapmak isterseniz. Çeşitli mağazalardan (oyuncak yada hobby) alabileceğiniz basit helikopter ve uçakları uçurabilirsiniz . Bunlar 200 TL civarında olur oyuncak modundadır. Bence gerçek modelcilik gibi olacağını sanmıyorum.
2.Eğer bir rehber ve eğitmen nezaretinde başlarsanız ki , İzmir'de EFMOD gibi dernekler , Çok iyi pilotlar var onlara ulaşıp bir şekilde yardım alabilirseniz hem kolay hemde kırımsız bir başlangıç yapmış olursunuz.
Eğer uçakla başlamak isteseniz elektrikli olsun derseniz THK da satılan Wing tiger 350-400 arası full set, yakıtlı ile başlarsanız 800 TL civarı bir başlangıç masrafınız olur.
3.Helikopterde ne yazık ki bilgim yok , umarım bilen arkadaşlar bilgi verir
Ancak benim bildiğim kadarı ile hem Helikopter hemde uçak oldukça tehlikelidir, kesinlikle oyuncak değildir. Mutlaka eğitim alınarak insanlardan ve binalardan uzak alanlarda uçurulmalıdır.
Ankara'ya yolunuz düşerse bekleriz
Selamlar
Gönderim Tarihi: - 30/06/2010 : 2:15:55 PM
Bilgilendirme için çok teşekkür ederim , çok işime yarıyacak bilgiler verdiniz , helikopter türü konusunda da diğer arkadaşlardan yardım bekliyorum.
Gönderim Tarihi: - 08/07/2010 : 8:44:37 PM
Ben su anda sehir dışındayim 2-3 hafta sonu yokum ama gelecek hafta içi Ankara da olacağım bir aksam klüp binasında bulusup konuşabiliriz ben yokken sende simulator konusunu çözersin selamlar
helikopter konusunda sana super bir ev helisi tavsiye edebilirim kırmanda mümkün değil. ayrıca ben hıc bu kadar güzel bir heli görmedim.yalnız bu ev için uygun .ben yaklaşıuk 1 yıldır kullanıyorum super bir şey .parasıda çok ucuz pıllerı şarj cihazı kumandası komple 150 tl falan olması lazım.istersen satan arkadaşın telefonunu verıryim ararsın 0506 5451295 Muhammet ismi arkadas gönderir.çok memnun kalacağından eminim .bunda ıyı öğren daha sonra buyuklerıne gecersin sakın bunu kullanmadan başkasını alma .hurrana ugrarsın. tecrubeyle sabıt.selamlar
Gönderim Tarihi: - 21/07/2010 : 10:25:27 AM
Alim Hocam
Merhaba
Nasılsınız , Merzifondan beri görüşemedik
Neymiş bu methettiğiniz helikopter merak ettim doğrusu
Selamlar
İsmail Yücel
Gönderim Tarihi: - 29/07/2010 : 10:43:30 AM
arkadaşlar merhaba hepinizi sevgi ve özlemle selamlıyorum. bu bahsettiğim heli küçük birşey ama evin içersinde nefis bir şekilde uçuyor ayrıca çok sağlam. birde boyunden buyuk işler yapıyor. buraya videosunu yuklemeye calışacağım olursa .ben gelince çok küçümsedim ama uçunca öyle olmadığını gördüm.selamlar