16.7 cuma günü Kızımı yolcu etmek için İstanbul''''''''a gittim. İstanbul trafiğinden korkan biri olarak hemen öğleden sonra Anadolu''''''''ya döndüm . Hanım Viaport''''''''u görünce gezmek istedi .Bende sinsi bir gülüşle ilk seferde kabul ettim . Çok şaşırdı ama gerçeği anlaması uzun zaman almadı.
İstanbul Orhanlı grubu uçuş sahası Viaport''''''''a 15-20 dk. Daha önceden de cuma günü uçuş olacağını biliyordum. Yemek sonrası çay içmeden alış veriş merkezinden kaçtım. Araziyi bulmam zor olmadı. Helici arkadaşların Navigasyona a " Tuzla 23 nisan caddesi" yazın demesi işimi çok kolaylaştırdı.
İstanbul Orhanlı pisti bir firmaya ait boş bir arsa , modelci arkadaşlar uçuş için izin almışlar. Her ne kadar Sümer hocam bizim freepist için büyük dese onların arazisi de küçük değil.
Arsa komple çalılık kaplı ama arkadaşlarımız kendilerine uçak kaldırmak için oldukça büyük bir bölümü pist olarak temizlemişler. Hatta o günde ben gelmeden pistte temizlik ve çukur düzeltme yapmışlar.
Piste gittiğimde bizi ziyaret eden Sümer hocam ve Bülent beyi hemen tanıdım. Diğer arkadaşlar kusura bakmasın B12 ve yaşlılık bir araya gelince unutuyorum. Hepsi ile tanıştık çok ilgili idiler çok sıcak karşıladılar. Akşam 17 ye kadar saatin nasıl geçtiğini anlamadım
Pistte o gün iki tane elektrikli (Bizim deyimimizle ceryanlı - Sümer hocamın tarifiyle Pilli) Pilatus vardı . Kanat açıklığı yaklaşık 1 mtr sanırım. Ben beğendim ilerde evde yer bulursam piste 2. uçak olarak götürebilirim. Ayrıca bir arkadaşımız Dragon un gövdesini ahşap olarak modifiye etmiş önden motorlu bir uçak yapmış.
Sümer hocam bir gün önce şiddetli bir hastalık geçirmiş. Ama modelcilik aşkı hemde 2 uçakla piste gelmiş. Texan ve Sebart katana Texan da saito 82 vardı .Vibrasyondan eksozu gevşedi. Diğer uçağı 55 AX ise devirlenmedi. Hocam bunlara rağmen güzel uçuşlar gerçekleştirdi.
Ultimate uçağı ile güzel uçuşlar gerçekleştiren bir modelci son uçuşunda sıkıntı olunca Sarven beye seslendi .Sarven bey uçağı indirince Rudder sevosunun arızalandığını gördük.
Sarven bey deyince ; en son yapılan Akhisar F3A Türkiye şampiyonası Spor F3a birinci olduğunu hatırlatmak lazım. Sanırım bundan sonra F3A , Funfly ve indoor yarışlarında adını sık sık duyacağız.
Akşam yemeği için İzmit''''''''te randevum olduğu için çok kalamadım. 17 gibi pistten ayrıldım .
Yakın ilgilerinden dolayı tüm Orhanlı pisti uçucularına teşekkür ediyorum. Onlarıda bizim tozlu FreePistimize bekliyoruz.
Hatta ortada Bolu At yaylasında buluşmayı öneriyorum .
Güzel bir gün olmuş. Modelciliğin farklı şehirde bulunan insanları bir araya getirmesi çok güzel. Yapılacak organizasyonlarla modelciler sık sık bir araya gelmeliler bence.
Bu arada resimlerde gördüğüm dört ayaklı güneşlikten bizim piste de şart. Geçen hafta güneş baya rahatsız etti.